dilluns, 7 de desembre del 2009

"Punt de retrobament de la nostra identitat"

3 comentaris:

referents ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Referents ha dit...

“PUNT DE RETROBAMENT DE LA NOSTRA IDENTITAT”

Benvolguts ... Promotors dels Premis Literaris,

D’antuvi, ens hem de felicitar perquè amb satisfacció i bona salut hem pogut participar un any més a l’acte de lliurament dels PREMIS LITERARIS, que com es recordava en l’audiovisual del 25è aniversari es van inspirar, en uns anys en què a Lleida li mancaven tot tipus d’equipaments socioculturals, sota el mateix punt gravitatori de la impressionant cúpula octogonal del cimbori, construïda pel geni creador de les quatre petxines angulars, en què es pot visualitzar l’harmonia energètica de l’interior de la Seu Vella.

Com ja bé tots coneixem , conseqüència de la bona feina de tots aquest anys, ben aviat es culminaran totes les necessitats d’infraestructures imprescindibles, com la ja prevista inauguració del Palau de Congressos de la Llotja. que suposarà una altra millora important per consolidar una Lleida moderna i de progrés en un món globalitzat, que permetrà acollir amb propostes renovades la NIT DE CONCESSIÓ dels premis als guanyadors del concurs literari promogut per l’Ajuntament de Lleida i també finançat per la Diputació.

Com també ja sabem tothom, és molt recomanable, en projectes amb vocació de continuïtat i amb voluntat de ser sostenibles que requereixen tenir imaginació per no caure en la rutina de l’anonimat, no deixar de revisar en positiu les decisions que ens van ajudar a fer passos endavant... Pel que fa a un esdeveniment que va ajudar a posicionar el Premi d’Assaig Josep Vallverdú, en un moments de dificultats en què l’Ajuntament de Lleida estava convulsionant, en ésser un consistori sense precedents en compensar amb càrrecs públics el xantatge de trànsfugues corruptes, podríem recordar que en les convocatòries dels anys 87 i 88 del segle passat, es va organitzar la NIT d’ APLEGAMENT DE LA CULTURA CATALANA.

En aquella proposta arriscada que suposà un canvi d’ubicació de l’escenari d’atorgaments del Premi d’Assaig, malgrat la insuficiència de recursos humans i materials, l’hem de considerar que va ésser reeixida si tenim en compte que durant dos anys la nit de lliurament de premis va comptar amb la presència de destacades personalitats, així com de molta gent compromesa en fer avançar el país en plenitud, especialment del País Valencià... Sense oblidar que va aplegar directius, empresaris i representants de les entitats culturals, econòmiques i socials de les Terres de Lleida, amb una gran concurrència massiva de participants, que van poder reviure sensacions d’admiració en establir per primera vegada complicitats entranyables amb l’antic teatre dels Camps Elisis.

Per la gosadia d’uns promotors il•lusionats, encara que, dita sigui la veritat, amb certa imperícia i ingenuïtat per organitzar un esdeveniment amb ambició de ser referent als Països Catalans , el Teatre dels Camps Elisis va poder lluir amb tot l’esplendor dels millors temps, portats per la il•lusió d’aconseguir la seva restauració, encara avui pendent de rehabilitació... La finalitat era homenatjar la gent que va poder gaudir, en un lloc tant emblemàtic, dels Jocs Florals del primer terç del segle XX , així com incentivar que fossin reconeguts com una font d’inspiració permanent per uns premis literaris amb necessitat de retrobar la seva identitat d’arrelament a les Terres de Lleida.

Firma l’escrit: Agrupació de la Porta dels Apòstols
Nucli de socis dels Amics de la Seu Vella de LLEIDA

Referents ha dit...

"LA NOBLE ACTIVITAT DE VISITAR EL TURÓ DE LA SEU VELLA"

Els promotors d’aquelles dues convocatòries dels anys 87 i 88 també van creure important impulsar una altra noble activitat que, sense cap classe de dubte, ajudaria a donar més valor afegit al Premis Literaris , la qual com era d’esperar tingué molta acceptació entre els membres del jurat i mitjans de comunicació perquè gens menys que se’ls animava a visitar el Turó de la Seu Vella .. Com a exemples, direm que l’acadèmic i escriptor Pere Gimferrer s’emocionà estorat amb la bellesa d’un monument imbuït d’una gran força espiritual .... Així com també recordem que Ian Gibson, conferenciant a la Setmana de l’Assaig, s’impressionà quan des dels baluards del castell de la Suda va poder contemplà els principals punts de referència del paisatge de les Terres de Lleida.

Firma l’escrit: Agrupació de la Porta dels Apòstols
Nucli de socis dels Amics de la Seu Vella de LLEIDA