dissabte, 9 de juliol del 2011

La Nova Lleida de Valor del Centre Històric
1 comentari:

referents ha dit...

“LA NOVA LLEIDA DEL CENTRE HISTÒRIC”

Accedir plàcidament caminant al turó de la Seu Vella ens dóna la possibilitat de compartir una estona de conversa amb veïns de tota la vida que senten una gran autoestima, tot i estar neguitosos en comprovar com s’està morint l’ànima del barri antic de Lleida. La passejada diària també ens dóna l’oportunitat de copsar les opinions de nous residents i visitants provinents d’arreu del món. Així, sense adonar-nos-en anem establint lligams de complicitat afectiva amb persones que ens porten a preguntar-nos: Què caldria fer per millorar la qualitat social del Centre Històric?

Si tenim en compte que l’inventari de necessitats ja és ben conegut, ens podem estalviar l’examen de consciència per conèixer els motius que han portat a la situació degradant del Centre Històric. Ni tampoc ens cal fer una confessió general de les seves precarietats, coneguda la diagnosi d’un malalt que ja fa trenta anys que està amb cures pal·liatives. Només es tractaria de suggerir propostes que haurien de resultar útils per millorar la percepció de les accions que ajudin a recuperar la dignitat del cor de la ciutat del segle XXI. Així, des del Parador Nacional de Turisme es podrà accedir plaentment i de manera atractiva a gaudir en plenitud del patrimoni mundial del turó de la Seu Vella.

El convenciment que ja està assumit un compromís de futur pel nou equip de govern de la Paeria amb responsabilitat per als quatre propers anys, la confiança amb d’una oposició centrada en millorar la qualitat de vida de les persones i el bon propòsit que es tornin a plantejar projectes sostenibles per la gent que pensem en positiu, són tres arguments vàlids per fer-nos entre que podria reeixir amb èxit “un pla de qualitat social per retrobar els valors de civilitat” que ens ajudin a confegir els bocins esquinçats de la nostra personalitat, avergonyida de passejar, viure i fer negocis a LA NOVA LLEIDA DEL CENTRE HISTÒRIC”

Agrupació de la Porta dels Apòstols